Een heerlijke Pizza Margarita

Pizza Margarita

Bij deze het lekkere recept van de Italiaanse pizza Margarita. Er zijn diverse recepten verkrijgbaar voor deze pizza, maar dagelijkse kost recepten heeft het meest basis recept gepakt voor een oven heerlijke Margarita Pizza welke ongetwijfeld lekker zal smaken. Het is een makkelijke pizza om te maken en naast de pizza als maaltijd te serveren, kunt u hem natuurlijk ook als avond snack opdienen bij bijv. een verjaardagsfeestje.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 300 gr sterke broodmeel
 • 1 theelepel instant gist
 • 1 theelepel zout
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 100 ml Passata
 • 200 gr Basilicum
 • 1 teentje knoflook fijngesneden/geperste
 • 125 gr Mozzarella in plakjes
 • 100 gr geraspte kaas
 • 14 halve plakjes kerstomaten

Instructies

 • Maak de basis: Doe de bloem in een grote kom, roer er dan de gist en het zout in. Maak een kuiltje in het deeg en giet er 200 ml warm water en de olijfolie in en breng het samen door goed te roeren met een houten lepel totdat het een zachte deeg wordt. Draai het vervolgens op een licht met bloem bestoven werkblad en kneed de deeg gedurende 5 minuten tot een gladde massa. Dek het af met een theedoek en zet het apart. U kunt het deeg laten rijzen als u wilt, maar het is niet essentieel voor een dunne korst.
 • Maak de saus: Meng de passata, basilicum en knoflook samen, en breng het dan op smaak. Laat het mengsel bij kamertemperatuur staan​​, terwijl u verder gaat met het vormgeven van de basis, namelijk de pizza bodem.
 • Rol het deeg uit: Als u het hebt laten rijzen, geef het dan een kneed het deeg dan even snel, en vervolgens moet u het deeg opsplitsen in twee ballen. Op een met bloem bestoven werkvlak, uitrollen het deeg in grote rondes, ongeveer 25cm breed, met behulp van een deegroller. Het deeg moet zeer dun zijn want het zal stijgen in de oven. Til de rondes op twee met bloem bestoven bakplaat
 • Verwarm de oven vervolgens op 220 graden. Zet een andere bakplaat of een omgekeerde bakplaat in de oven op de bovenste plank. Strijk het saus dunnetjes over de bodems met de achterkant van een lepel. Strooi met kaas en tomaten, besprenkel het met olijfolie en breng het op smaak. Zet een pizza, nog op zijn bakplaat, op de top van de voorverwarmde plaat of lade. Bak het gedurende 8-10 minuten in de oven tot ze krokant is
 • Serveer met een beetje meer olijfolie en basilicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *