Heerlijke Paprikasoep

Paprikasoep

Een lekker recept voor een soepje is het recept voor een paprikasoep. Je hebt verschillende recepten voor een paprikasoep, maar dit recept zorgt voor een toch net wat andere paprika soep dan u gewend bent door o.a. de toevoeging van wat Thaise pepertjes en het gebruik van wat diverse kruiden. Deze soep is prima als voorgerecht te gebruiken.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd30 min
Gang: Soep
Keuken: Mediterraan
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

 • 2 eetlepels koolzaadolie
 • 1 kleine ui, in blokjes gesneden
 • 2 grote rode paprika, in kleine blokjes gesneden
 • 1-2 verse groene Thaise pepers, grof gehakt
 • 1 theelepel zout
 • 0,5 theelepel gemalen kardemom
 • 0,5 kop ongezouten gepelde pistachenoten
 • 2 kopjes groentebouillon
 • 1 kopje magere karnemelk
 • 2 eetlepels slagroom
 • 1/4 kop fijngehakte verse koriander of basilicum

Instructies

 • Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de ui, paprika en pepers toe. Bak en roer dit zo’n 3-5 minuten totdat o.a. de ui een goudbruin randje krijgt. Bestrooi de groenten met paprikapoeder, zout en kardemom en bak al roerend nog zo’n 2 minuten.
 • Voeg vervolgens de bouillon en de pistachenoten toe en roer deze totdat deze kookt. Zet het vuur laag en laat het geheel een 20 minuten sudderen in een afgedekte pan totdat de paprika mooi gaar is. Haal deze vervolgens van het vuur en laat het een 5 minuten afkoelen.
 • Pureer vervolgens de soep in een blender of maakt het een egale massa met een staafmixer. Pas goed op want de soep is nog kokend heet.
 • Klop als laatste de slagroom en de karnemelk samen in een kom en giet deze bij de soep. Warm de soep nog even op. U kunt vervolgens de soep serveren. Als garnering op de soep kunt u hem nog bestrooien met koriander of fijngehakte basilicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *