Klassieke Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Een van de bekendste en zeker een lekkere spaghetti, is de spaghetti Carbonara. En met dit recept is het makkelijk en snel klaar te maken en heeft u toch een unieke spaghetti op uw bord liggen. Probeert u dit recept zelf maar eens, en laat ons weten wat u hiervan vond.
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd40 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

 • 1 pak droge spaghetti
 • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
 • 4 gr Pancetta of plak spek, in blokjes of plakjes in kleine reepjes
 • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 2 grote eieren
 • 1 kop geraspte Parmigiano-Reggiano kaas. Plus extra voor de garnering
 • 1 snufje peper
 • 1 snufje zout
 • 1 handvol verse bladpeterselie, fijngehakt

Instructies

 • Bereid de saus terwijl de pasta kookt zodat de spaghetti warm en al klaar zal zijn wanneer de saus is voltooid, het is het zeer belangrijk dat de pasta nog goed heet is bij het toevoegen van het eimengsel, zodat de warmte van de pasta de rauwe eieren kookt in de saus.
 • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook, voeg de pasta toe en kook gedurende 8 tot 10 minuten of tot ze zacht maar toch stevig (zoals ze zeggen in het Italiaans “al dente.”) Giet de pasta goed, reserveren van 1/2 kop van de zetmeelrijke kookwater te gebruiken in de saus als je wilt.
 • Verhit ondertussen de olijfolie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de pancetta en bak gedurende ongeveer 3 minuten, tot het spek knapperig is en het vet gesmolten. Gooi de knoflook in het vet en bak voor minder dan 1 minuut te verzachten.
 • Voeg de hete, uitgelekte spaghetti in de pan en meng gedurende 2 minuten om de vacht van de strengen in het spekvet. Klop de eieren en Parmezaanse kaas samen in een mengkom en roer goed om klontjes te voorkomen. Haal de pan van het vuur en giet het ei / kaas mengsel in de pasta, kloppen al snel tot de eieren dikker, maar niet door elkaar gooien (dit wordt gedaan van het vuur om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt.) Dunne uit de saus met een beetje van de gereserveerde pasta water, totdat het bereikt gewenste consistentie. Seizoen de Carbonara met een aantal windingen van versgemalen zwarte peper en smaak voor zout. Mound de spaghetti carbonara in warme kommen en garneer met gehakte peterselie. Passeren meer kaas rond de tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *