Klassieke Spaghetti Carbonara

Klassieke Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Een van de bekendste en zeker een lekkere spaghetti, is de spaghetti Carbonara. En met dit recept is het makkelijk en snel klaar te maken en heeft u toch een unieke spaghetti op uw bord liggen. Probeert u dit recept zelf maar eens, en laat ons weten wat u hiervan vond.
Voorbereidingstijd20 min
Kooktijd20 min
Totale tijd40 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pak droge spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 4 gr Pancetta of plak spek, in blokjes of plakjes in kleine reepjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 grote eieren
  • 1 kop geraspte Parmigiano-Reggiano kaas. Plus extra voor de garnering
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  • 1 handvol verse bladpeterselie, fijngehakt

Instructies

  • Bereid de saus terwijl de pasta kookt zodat de spaghetti warm en al klaar zal zijn wanneer de saus is voltooid, het is het zeer belangrijk dat de pasta nog goed heet is bij het toevoegen van het eimengsel, zodat de warmte van de pasta de rauwe eieren kookt in de saus.
  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook, voeg de pasta toe en kook gedurende 8 tot 10 minuten of tot ze zacht maar toch stevig (zoals ze zeggen in het Italiaans “al dente.”) Giet de pasta goed, reserveren van 1/2 kop van de zetmeelrijke kookwater te gebruiken in de saus als je wilt.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de pancetta en bak gedurende ongeveer 3 minuten, tot het spek knapperig is en het vet gesmolten. Gooi de knoflook in het vet en bak voor minder dan 1 minuut te verzachten.
  • Voeg de hete, uitgelekte spaghetti in de pan en meng gedurende 2 minuten om de vacht van de strengen in het spekvet. Klop de eieren en Parmezaanse kaas samen in een mengkom en roer goed om klontjes te voorkomen. Haal de pan van het vuur en giet het ei / kaas mengsel in de pasta, kloppen al snel tot de eieren dikker, maar niet door elkaar gooien (dit wordt gedaan van het vuur om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt.) Dunne uit de saus met een beetje van de gereserveerde pasta water, totdat het bereikt gewenste consistentie. Seizoen de Carbonara met een aantal windingen van versgemalen zwarte peper en smaak voor zout. Mound de spaghetti carbonara in warme kommen en garneer met gehakte peterselie. Passeren meer kaas rond de tafel.

Broodje groene pesto

Broodje groene pesto

Broodje kip groene pesto

Een simpel recept om te maken en o zo heerlijk. Een stokbroodje/baquet uit de oven met pesto kip is een echte aanrader. Bijgaand recept is voor 2 personen, maar natuurlijk kan je dit ook heel eenvoudig voor meerdere personen maken. Gegarandeerd krijg je veel positieve reacties over dit heerlijke broodje en iedereen kan het maken!
Voorbereidingstijd10 min
Kooktijd20 min
Totale tijd25 min
Gang: Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken: Mediterraan
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 harde broodjes/ of 1 groot stokbrood
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
  • 50 ml groene pesto
  • 50 gr geraspte oude kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 200 gr kipfilet

Instructies

  • Snij de kipfilet in kleine stukjes van ongeveer 1 cm en stop deze in een kom met de olijfolie. Voeg hier een beetje peper en zout aan toe, de knoflook en een theelepel pesto. Roer de kipfiletstukjes even goed om en laat de kom een paar minuten staan.
  • Bak de kipfilet in een koekenpan gaar in 5 minuten. Zet ook alvast de oven op 200 graden.
  • Doe de kipfilet samen met de overgebleven pesto in een kom en roer deze goed om.
  • Snij het (stok)brood open en stop hier het kipfilet mengsel in. Doe de geraspte kaas hierover en 8 minuten in de oven. Genieten maar

Een heerlijke Pizza Margarita

Een heerlijke Pizza Margarita

Pizza Margarita

Bij deze het lekkere recept van de Italiaanse pizza Margarita. Er zijn diverse recepten verkrijgbaar voor deze pizza, maar dagelijkse kost recepten heeft het meest basis recept gepakt voor een oven heerlijke Margarita Pizza welke ongetwijfeld lekker zal smaken. Het is een makkelijke pizza om te maken en naast de pizza als maaltijd te serveren, kunt u hem natuurlijk ook als avond snack opdienen bij bijv. een verjaardagsfeestje.
Voorbereidingstijd15 min
Kooktijd15 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gr sterke broodmeel
  • 1 theelepel instant gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 ml Passata
  • 200 gr Basilicum
  • 1 teentje knoflook fijngesneden/geperste
  • 125 gr Mozzarella in plakjes
  • 100 gr geraspte kaas
  • 14 halve plakjes kerstomaten

Instructies

  • Maak de basis: Doe de bloem in een grote kom, roer er dan de gist en het zout in. Maak een kuiltje in het deeg en giet er 200 ml warm water en de olijfolie in en breng het samen door goed te roeren met een houten lepel totdat het een zachte deeg wordt. Draai het vervolgens op een licht met bloem bestoven werkblad en kneed de deeg gedurende 5 minuten tot een gladde massa. Dek het af met een theedoek en zet het apart. U kunt het deeg laten rijzen als u wilt, maar het is niet essentieel voor een dunne korst.
  • Maak de saus: Meng de passata, basilicum en knoflook samen, en breng het dan op smaak. Laat het mengsel bij kamertemperatuur staan​​, terwijl u verder gaat met het vormgeven van de basis, namelijk de pizza bodem.
  • Rol het deeg uit: Als u het hebt laten rijzen, geef het dan een kneed het deeg dan even snel, en vervolgens moet u het deeg opsplitsen in twee ballen. Op een met bloem bestoven werkvlak, uitrollen het deeg in grote rondes, ongeveer 25cm breed, met behulp van een deegroller. Het deeg moet zeer dun zijn want het zal stijgen in de oven. Til de rondes op twee met bloem bestoven bakplaat
  • Verwarm de oven vervolgens op 220 graden. Zet een andere bakplaat of een omgekeerde bakplaat in de oven op de bovenste plank. Strijk het saus dunnetjes over de bodems met de achterkant van een lepel. Strooi met kaas en tomaten, besprenkel het met olijfolie en breng het op smaak. Zet een pizza, nog op zijn bakplaat, op de top van de voorverwarmde plaat of lade. Bak het gedurende 8-10 minuten in de oven tot ze krokant is
  • Serveer met een beetje meer olijfolie en basilicum.

Aardappelsalade iets anders

Aardappelsalade iets anders

Aardappel salade

Een redelijk makkelijke en toch lekkere aardappel salade is dit recept. Het is lekker makkelijk en snel te bereiden, alleen als u de aardappel salade koud wilt serveren is het wel zaak om dit gerecht een aantal uur in de koelkast te bewaren voor het serveren hiervan. Veel succes met het maken van deze salade en laat ons weten wat u van dit recept vondt.
Voorbereidingstijd30 min
Kooktijd30 min
Totale tijd1 uur
Gang: Salade
Keuken: Mediterraan
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 middelgrote aardappelen, gekookt en in blokjes gesneden
  • 1,5 kopje Mayonaise
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 1 eetlepel gele mosterd
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 0,5 eetlepel peper
  • 2 selderij ribben, gesneden
  • 1 kopje gele uit, fijngehakt
  • 5 hardgekookte eieren
  • 1 paprika

Instructies

  • Kook geschilde aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn. Afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Plaats in blokjes gesneden aardappelen in een grote kom.
  • Meng mayonaise, cider azijn, suiker, mosterd, zout, knoflookpoeder en peper in een andere kom.
  • Toevoegen aan aardappelen.
  • Voeg selderij en ui toe en meng goed.
  • Roer de eieren.
  • Strooi een beetje paprikapoeder bovenop.

Heerlijke Paprikasoep

Heerlijke Paprikasoep

Paprikasoep

Een lekker recept voor een soepje is het recept voor een paprikasoep. Je hebt verschillende recepten voor een paprikasoep, maar dit recept zorgt voor een toch net wat andere paprika soep dan u gewend bent door o.a. de toevoeging van wat Thaise pepertjes en het gebruik van wat diverse kruiden. Deze soep is prima als voorgerecht te gebruiken.
Voorbereidingstijd15 min
Kooktijd15 min
Totale tijd30 min
Gang: Soep
Keuken: Mediterraan
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 1 kleine ui, in blokjes gesneden
  • 2 grote rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1-2 verse groene Thaise pepers, grof gehakt
  • 1 theelepel zout
  • 0,5 theelepel gemalen kardemom
  • 0,5 kop ongezouten gepelde pistachenoten
  • 2 kopjes groentebouillon
  • 1 kopje magere karnemelk
  • 2 eetlepels slagroom
  • 1/4 kop fijngehakte verse koriander of basilicum

Instructies

  • Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de ui, paprika en pepers toe. Bak en roer dit zo’n 3-5 minuten totdat o.a. de ui een goudbruin randje krijgt. Bestrooi de groenten met paprikapoeder, zout en kardemom en bak al roerend nog zo’n 2 minuten.
  • Voeg vervolgens de bouillon en de pistachenoten toe en roer deze totdat deze kookt. Zet het vuur laag en laat het geheel een 20 minuten sudderen in een afgedekte pan totdat de paprika mooi gaar is. Haal deze vervolgens van het vuur en laat het een 5 minuten afkoelen.
  • Pureer vervolgens de soep in een blender of maakt het een egale massa met een staafmixer. Pas goed op want de soep is nog kokend heet.
  • Klop als laatste de slagroom en de karnemelk samen in een kom en giet deze bij de soep. Warm de soep nog even op. U kunt vervolgens de soep serveren. Als garnering op de soep kunt u hem nog bestrooien met koriander of fijngehakte basilicum.